Blog


Ik hou van dansen en muziek, Eviva Espagnaaaaa!

More articles

Adios Belgica – Hola España!

Voor een keer doen we het eens anders en vertrekken we een dag vroeger naar onze bestemming, Bilbao – Spanje. De reden hiervoor is de vroege soundcheck van morgen in Astillero. Dan kunnen we vanavond op ons gemak naar het hotel gaan en op tijd ons bed in. 😉 Vandaag reis ik niet alleen maar neem ik mijn muzikanten, Babl, Hervé en Jordi mee. Zonder crew hebben we natuurlijk geen geweldige sound en light, dus ook Igor, Peter en Jimmy gaan mee. Carl (zie foto), één van mijn top-tourmanagers is ook van de partij om alles ter plaatse te coördineren.

Tourmanager

Ik ben zoals altijd te vroeg en heb hierdoor wat tijd om in de lounge van Brussels Airlines een heerlijk tomatensoepje te eten. Het is drukker dan anders op de luchthaven. Waarschijnlijk willen de mensen terug naar huis van hun business trip of vertrekken ze voor een weekendje naar het buitenland. Er is veel geroezemoes dus ik luister naar wat muziek terwijl ik van mijn soep geniet. Rondom mij is iedereen bezig op een smartphone, laptop en tablet. Soms vraag ik mij af hoe de wereld zou zijn zonder de technologie van vandaag. Mij zou het niet lukken denk ik, misschien ben ik wel verslaafd? Net als een groot deel van de bevolking geniet ik van de kick die je kan krijgen van social media. Als ik opkijk, zie ik echt iedereen bezig met hun smartphone.

social media

Ik ken nog enkele mensen die nog “old fashioned” zijn zoals mijn pianist Hervé (tweede van links op de foto hieronder – uitzonderlijk op zijn iPhone bezig). Hij zal notities, partituren, telefoonnummers en afspraken nog op een ‘ordinair’ papiertje schrijven in plaats van dit op een technologische manier te noteren. Het is een coole kerel 😉

phone
Voor de meesten is het gebruik van social media dé perfecte manier om het wachten minder saai te maken. Voor velen is het ook een sociale verplichting, zonder social media ben je niet meer op de hoogte. Ook als artiest kan je niet meer zonder. Ik ben me er van bewust dat ik wel wat mis in de wereld door constant op mijn smartphone bezig te zijn. In plaats van rondom ons te kijken, staren we allemaal naar ons scherm. Eerlijk gezegd ben ik al wel eens bijna tegen een paaltje gelopen. :’)

where are you

Het nadenken over de hele kwestie zorgt er al snel voor dat het tijd is om me te begeven naar de gate waar de muzikanten en crew staan te wachten. Ondertussen krijg ik natuurlijk ook al enkele WhatsApp’s om te vragen waar ik blijf. 😉

flight

Eens bij de rest aangekomen, is het terug tijd om in real life te communiceren de vele verhalen te horen en wat bij te praten. We hebben allemaal een verschillend karakter, maar we hebben één ding (buiten muziek) gemeen: humor. De eerste Hans Teeuwen grap is dan ook binnen de drie minuten verteld, klaar voor een hele reeks andere grappen.

babl

Van Bilbao tot Astillero

Het is 22h30 en we landen in Bilbao, tijd voor de trip naar Astillero. Ik ben op stap met vrienden in Spanje en voel me goed. Het uurtje in de auto is zo voorbij maar iedereen begint wel wat moe te worden. We overwegen toch om nog iets te gaan drinken voor het slapen gaan.

Uiteindelijk keren we om half 3 ‘s nachts naar onze kamer. Ik ben moe maar kan niet meteen in slaap vallen. In mijn bed lig ik nog wat te piekeren over morgen en over de show die we gaan doen. Ik neem mijn in ears en sluit me af van de drukte op de straat van het mooie Santander. De Belgische inzending voor het Eurovisiesongfestival klinkt in mijn oren. Wat een fantastisch, sferisch, melancholisch nummer, ik hoop dat Blanche dit jaar wint… Met City Lights op de achtergrond dommel ik eindelijk in.

Showtime!

Het is nu zaterdag 18 maart 2017, twee uur in de namiddag. We hebben een super soundcheck, een toplunch en een hele hoop grappige gesprekken achter de rug. Stilaan begin ik af te tellen naar de show. We overlopen de playlist nog een keer en ik ben er zeker van dat we er klaar voor zijn.

band

kate ryan stage astillero

comp soundcheck

Tussen de soundcheck en de show door, keren we nog even terug naar het hotel. In de auto speelt Ed Sheeran – Shape of You, wat een plaat!

Na de korte pauze in het hotel gaan we terug naar het podium. In de backstage staan er weer lekkere hapjes! Binnen een uurtje staan we terug op het podium in Astillero. De zenuwen steken stilaan weer de kop op maar ik weet dat eens ik op het podium sta ze zullen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Ik ben er helemaal klaar voor en de mannen ook. De muzikanten gaan al op het podium en starten met de intro. Ik adem nog eens diep in en uit en ik ga met volle kracht mijn publiek begroeten en zet de show in met een knaller van formaat: Voyage Voyage! Wat een kippenvelmoment.

backstage

Kate on stage

Babl

Wat een show! Het publiek zingt luidkeels mee en danst uitbundig op mijn hits. Op verschillende momenten sta ik met kippenvel op het podium, dit is fantastisch. Het is me gelukt om iedereen, voor zover ik kan kijken, mee te laten doen. Dat is iets dat me elke keer opnieuw terug energie geeft! Deugd aan mijn hart!

Kate ryan on stage

Fan foto

Wat er verder nog zal gebeuren vanavond blijft een raadsel. Maar we gaan er waarschijnlijk nog wel één op drinken, of meer…. 😉 Bedankt iedereen!

Slaapwel x

Goodnight

#astillero #thankyou ❤❤????????

Geplaatst door Kate Ryan op zondag 19 maart 2017